OP = OP!

Type

Wat voor type ben jij:

A. Altijd enthousiast en in voor iets nieuws?

B. Ik houd vast aan mijn vaste routine?

Goed nieuws als je voor A koos. Blijf vooral doorlezen!

Sorry type B je mag verder lezen maar je begrijpt waarschijnlijk type A niet en daarover gaat deze blog: niets is type A namelijk te gek.

Begrijp mij niet verkeerd want gelukkig dat jij bestaat. Yin en Yang, positief en negatief, tegenstelling houden elkaar in balans want met alleen maar enthousiastelingen zou het een gekkenhuis worden hier op aarde.

But back…to type A

Bij jou als enthousiasteling is het glas over het algemeen halfvol. Je ziet alles zitten. Voor elk probleem is er een oplossing.

Mijn levensmotto is: ‘There’s no problem, it’s a challenge’, is ook jou op je lijf geschreven.

Wat past er nog meer bij jou als type A:

Alles is mogelijk. 

Alles is leuk. 

Overal het beste van maken.

Alles zien zitten…

Maar weet je lieve enthousiasteling met je onuitputbare interesse voor nieuwe dingen, nieuwe ervaringen, nieuwe uitspattingen, dit heeft zijn keerzijde. Doordat jij van ‘high naar high’ leeft, kan dit ook je valkuil zijn. Een grote valkuil.

Die highs maken dat jij hoog in je energie zit. Dat je bijna overal energie van krijgt maar… die energie is eindig… en door jezelf op te trekken aan steeds weer de volgende high, lever je op den duur in op je energieniveau.

En dan ineens is het op!

Done!

Finito!

Completo!

Dan is die burn out onvermijdelijk… hoe je een burn out kan herkennen lees je door op deze link te klikken: https://www.psyned.nl/burnout/

Mijn verhaal

That’s my story… En dit is waar ik op dit moment van schrijven sta. Van de week moest ik al ‘s middags anderhalf uur bijtanken om de avond ‘te halen’ want ja er stond mij nog iets superleuks te doen. De volgende dag nog even doorbijten en vanaf zaterdagmiddag zou voor de rest van het weekend de stekker eruit gaan.

Lekker verstandelijk benaderd… helemaal top… zeker als je als coach je coachées leert meer vanuit hun hart te handelen. Die kreeg ik dus gespiegeld en het universum regelde het zo voor mij dat mijn activiteit op zaterdagochtend geannuleerd moest worden vanwege mogelijk onweer (absoluut een ‘no-go’) en ik eerder dan gedacht aan mijn rust kon beginnen. Ook weet ik dat ik na een rustig weekend weer ‘on fire’ ben omdat ik niet continu door blijf gaan en luister naar de signalen van mijn lichaam. 

Jouw verhaal

Herken je iets in bovenstaande? Hoe is dat bij jou? Trek jij de stekker er weleens uit bij jezelf? Of zeg je sociale afspraken af omdat je gewoon even bij wilt tanken? 

Ik ben benieuwd of jij erin kan berusten als je lichaam aangeeft dat het (even) ‘op’ is. Of je dit kan Loslaten en Accepteren, twee pijlers van Mindfulness volgens Jon Kabatt Zinn. Als jij maar door blijft rammen dan ligt een burn out op de loer. Die energie is niet oneindig. Elke keer dat jij toch maar weer doorgaat lever je in tot je op de bodem van je energie emmer bent belandt. Je krijgt jezelf zelfs met een weekend rust niet opgelapt. Je hebt langere tijd nodig dat is de prijs van continu doorgaan en over je grenzen gaan. 

Wat nu?

Om mij heen zie ik veel vrouwen maar doorgaan omdat ‘het moet’, ze denken dat ze onmisbaar zijn en willen voldoen aan een perfect plaatje. Zo werkt het helaas niet. Trap op de rem van je leven, bouw oplaadmomenten in je dag en / of je week.

In de drie jaar dat ik ondertussen als coach werk heb ik al heel veel vrouwen geholpen met een (bijna) burn out. Voorkomen is beter dan genezen is de les die ik uit al die ervaringen met die vrouwen heb geleerd. Juist daarbij past de 4-weekse 1-op-1 online Mindful Run/Walk cursus mooi. 

Wandelen/Hardlopen combineren met Mindfulness & Ademhalingstechnieken.

 

De kracht van je ademhaling

Juist uit die laatste, je ademhaling, kan je veel halen: Meer Energie & Minder Stress ervaren. De combi maakt dat je daarnaast bewuster in je leven staat. Kritischer wordt en niet enthousiast overal maar meer instapt.

Merk jij dat je tegen jouw grenzen aanloopt? Dat je steeds vaker gedurende de dag voelt dat je moe bent? Misschien heb je vaker hoofdpijn dan normaal of merk je aan iets anders in je lichaam, pijntjes/stijfheid, dat het niet lekker gaat. Allemaal signalen dat je het beter rustiger aan kan doen. Die lat mag (tijdelijk) minder hoog gelegd worden. 

Graag help ik jou daarbij. In 4 weken tijd  coach ik jou naar een leven met MINDER STRESS & MEER ENERGIE.

Hoe fijn is dat?

Met dit online programma help ik je eenvoudig door middel van videobellen. In onderling overleg spreken we de dag en tijd af.

Tijdens deze afspraak nemen we de informatie en oefeningen door. Die dag ga je op een tijdstip dat het voor jou uitkomt naar buiten om hard te lopen of te wandelen en doe je de oefeningen. Na terugkomst videobellen we opnieuw om te evalueren. Natuurlijk krijg je zoals gebruikelijk achteraf ook een mail zodat je alles rustig na kan lezen.

Na het volgen van 4-weekse 1-op-1 Online Mindful Run of Mindful Walk cursus:

 • Voel jij je fitter
 • Heb je meer energie
 • Ervaar je minder stress
 • Zie jij sporten weer als ontspanning
 • Weet je hoe jij met stress om kunt gaan
 • Kan jij jezelf beter concentreren
 • Accepteer je situaties makkelijker zonder dat je je hoofd erover hoeft te breken.

Werkwijze

Hoe het programma er stapsgewijs uitziet:

 • We video bellen
 • na het videobellen bepaal je zelf wanneer je die dag naar buiten gaat en de oefeningen doet
 • nadat je buiten bent geweest videobellen we weer om de oefeningen en de lesstof na te bespreken en kan je eventuele vragen meteen stellen
 • Na het tweede belmoment ontvang je een mail met een samenvatting van de lesstof en de oefeningen.

De kosten bedragen 145 euro voor het complete individuele programma. Je kan op ieder gewenst moment starten.

Wil jij een leven met:

 • Meer Energie
 • Minder Stress
 • Meer Focus
 • Meer ontspanning?

Ben jij altijd al jaloers geweest op die vrouwen, die relaxt alle ballen in de lucht houden? Dat kan jij ook! Ik verwelkom je van harte om die rustige energieke vrouw te worden die je graag wilt zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *