Breng KLEUR in je leven

De natuur

In de herfstvakantie ben je waarschijnlijk naar het bos geweest. Heb je ervan genoten?

Vorige week liep ik in het Vondelpark. Wat word ik altijd blij van de herfstkleuren. En dan is de herfst niet eens mijn favoriete seizoen. Ik ben echt een zomertype maar de kleuren van de herfst geven mij een warm gevoel.

Vroeger had ik in oktober altijd een dip nog vòòr het vallen van de bladeren. Tegenwoordig heb ik er gelukkig geen last meer van.

Heb jij bepaalde gevoelens bij een seizoen? Bijvoorbeeld voorjaarsmoeheid is er ook zo één.

De herfstkleuren zijn onlosmakelijk verbonden aan het meer in huis zijn. De gezelligheid en de warmte. Dat naar binnen keren mag je ook vertalen naar jezelf. Tijd maken om voor jezelf te zorgen, die rust te pakken waar je naar smacht of even gewoon niks doen, ‘uit’ staan.

 

Kledingkeuze

Kleuren zeggen veel over jou. Een paar jaren geleden alweer droeg ik alleen maar zwarte kleding. Het was makkelijk want het matched altijd en het kleed lekker af.

Wat dat zwart over mij zei? In die tijd zat ik echt totaal niet lekker in mijn vel. De wereld om mij heen zag ik door een grijs en grauwe bril. Het liefst kroop ik weg. Achteraf gezien nam ik ook geen initiatief om een andere wending aan mijn leven te geven. Wel klagen maar geen actie…

Ik zocht even voor jou op waar de kleur zwart onder andere voor staat: dood, rebellie, duisternis, ellende, einde, elegantie, mysterie, wraak en ondergang.

Grappig dat ‘elegantie’ ertussen staat want als ik tegenwoordig voor een zwart kledingstuk kies dan is het om die reden.

Bij welke kleur(en) qua kleding voel jij het lekkerste? Intuïtief weet je gewoon welke kleur(en) jou het beste staat. Het past bij jou persoonlijkheid. Ook merk je misschien het effect van een bepaalde kleur van je kleding op je stemming. Het is leuk om te lezen wat de kleuren, die je draagt, zeggen over jou: https://gezonderleven.com/wat-zeggen-de-kleuren-die-je-draagt/

Wat je mij niet snel zal zien dragen is de kleur geel. Heel lang had ik echt een antipathie tegen die kleur. En jongens, gele bloemen: afschuwelijk! Behalve dan zonnebloemen dan komt toch dat zomertype om de hoek kijken;) 

Die antipathie is gelukkig verdwenen en als ik dan naar de beschrijving van de kleur geel kijk: energie, vreugde, geestkracht, luchtigheid en lichtheid van het bestaan, macht, vuur, transformatie, ego dan haal ik hier meteen uit waar de schoen wrong in mijn ‘zwarte donkere duistere’ tijd. 

Mijn energieniveau was beneden peil. Ik sleepte mezelf door de dag. Luchtigheid en lichtheid van het bestaan? Het leven was loodzwaar en ik zag alleen maar ellende.

Verandering van kleur

Wanneer en hoe precies de omslag bij mij kwam? Dat was een combinatie van de ‘juiste’ tijd en de mensen tegenkomen die mij dat duwtje gaven. Nu geloof ik er ook in dat er altijd kansen aan je voorbij komen maar dat je ze als je er niet klaar voor bent gewoon niet ziet. Je bent er klaar voor of je staat er voor open of niet. Het is aan jou is om ze te grijpen.

Tegenwoordig ben ik voor veel vrouwen degene die hun dat duwtje mag geven. Ze zitten in een mindere periode in hun leven. Het is hun allemaal even te veel. Ik wijs niet graag naar één bepaalde gebeurtenis. 

Ik zie het leven als een emmer en als het ‘water’ aan het randje staat dan is er maar één trigger nodig om in een burn out of een depressie te raken. 

De vrouwen, die ik aantrek zijn stuk voor stuk powervrouwen, het type niet lullen maar poetsen. Maar ook die hebben een emmertje wat als ze niet voldoende rust of ontspanning pakken vol raakt. Ik help ze binnen een korte tijd met oplossingen waarmee ze lange tijd vooruit kunnen.

Oplossingen waarmee ook jij rust in je leven kan creëren waardoor je ontspannen in het leven leert staan en initiatief neemt om jouw leven in te richten zoals jij dat wilt.

De 4-weekse 1-op-1 Mindful Run of Mindful Walk cursus breng ik met een vleugje humor om kleur aan te brengen en jou luchtig in het leven te leren staan.

De cursus is een combinatie van Buiten Bewegen, hardlopen/wandelen, Mindfulness & Ademhalingstechnieken.

Waarom buiten bewegen positief werkt:

  1. Je stapt uit de (thuis)situatie waar altijd een beroep op je gedaan kan worden. 
  2. Je bent buiten wat gezond is en door je regelmatig bloot te stellen aan de weerelementen word je weerbaarder
  3. Ik leer Je bewegen ter ontspanning / zonder doel omdat jij al een hele dag aan allerlei doelen moet voldoen. 

Hoe gaat de cursus in zijn werk:

👉we video bellen 

👉na het videobellen bepaal je zelf wanneer je die dag naar buiten gaat en de oefeningen doet

👉Daarna bellen we weer om de oefeningen en de lesstof na te bespreken en eventuele vragen kunnen dan beantwoord worden

👉dan mail ik een samenvatting van de lesstof en de oefeningen

Wil jij een kleurrijker leven met Minder Stress en Meer Energie? Klik op de knop voor meer informatie of om aan te melden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *