Ben jij een BarbaMaMa?

Tijd voor het gezin

Toen mijn dochters nog klein waren studeerde mijn man naast zijn 40-urige baan. Zelf werkte ik naast het moederschap ook. Hoe deden we dat? Een kwestie van een strakke planning. Geloof mij in het weekend hadden we ook tijd voor elkaar en om iets leuks te doen.

Heb jij tijd om met je gezin iets te ondernemen in het weekend? Zo nee, zou je dat wel willen en hoe denk je hierin verandering te kunnen brengen?

Natuurlijk was ik super trots toen mijn man het zuurverdiende papiertje op zak had. Hij had er heel wat uren voor op zolder zitten studeren.

Moeders zijn favoriet

Toch voelde het ook een stukje van mij…Waarom? Ik zorgde dat hij als hij thuis kwam meteen kon eten en naar boven kon om te gaan studeren. Ik hield de planning strak, ook als hij soms even wou relaxen met de meiden. Zoiets vraagt concessies van beide kanten. 

Dat zie ik om mij heen ook gebeuren. Als er (kleine)kinderen zijn dan kan niet zomaar alles. Zeker zoiets als een studie of een cursus. Dat doe je niet alleen dat is een samenspel tussen partners. 

Het is meestal moeder de vrouw die het meeste inlevert. Hoe vaak roepen kinderen als eerste om hun vader? Ondanks de papa-dagen etc blijft de moeder favoriet 😉

Ach ja, waarom zouden we onze kids niet even helpen. Waar je mee bezig bent kan je later ook doen of afmaken.

BarbaMaMa

Zo komt het dat je op den duur amper meer tijd voor jezelf hebt. Zijn het niet je kinderen die een beroep op je doen naast je werk dan zijn het je (schoon)ouders wel. Ze wonen nog op zichzelf maar roepen vaker je hulp in op digitaal gebied. Ze willen in contact blijven met hun (klein)kinderen door te Whatsappen etc.

Herinner je de familie Barbapapa nog? Voor het gemak vergeleek ik mezelf op den duur met BarbaMaMa. Haar lichaam kon ze in allerlei mogelijk en onmogelijke figuren en bochten wringen.

Kijk eens naar jezelf. Ben jij een Barbamama? Wring jij jezelf in allerlei bochten om tijd voor jezelf te hebben. Even helemaal niks te moeten? Zelfs niet na moeten denken?

Gewoon rust…òòk in je hoofd.

Uiteindelijk werd ik thuisblijfmoeder en daarmee verbeterde mijn situatie niet. Ik had geen excuus om mezelf terug te trekken. Dag èn nacht (tieners, you know). Tot ik besefte dat het zo niet langer kon. Sinds ik de omslag heb gemaakt en mijn rust/tijd voor mezelf pak ben ik een leukere moeder. Het buiten bewegen maakt dat ik letterlijk uit de thuis situatie stap en ik voel mezelf fitter door het bewegen. Lekker efficiënt twee in één.

Meer Rust & Bewegen in 5 weken

Allerlei oefeningen, tips & tricks heb ik zelf geprobeerd. De beste heb ik samengebracht in mijn programma ‘Meer Rust & Bewegen in 5 weken’.

Door buiten Bewegen te combineren met Yoga & Mindfulness word je jezelf meer bewust van wat je wilt en door krijg je grip je op je stress.

Het programma volg je online, je kunt op elk gewenst moment starten, in je eigen tijd doen en op je eigen tempo. Je houdt onbeperkt toegang tot de motivaties. Tevens krijg je toegang tot de besloten facebookgroep waarin ervaringen etc worden gedeeld en waarin ik regelmatig masterclasses geef.

Na het volgen van ‘Meer rust & bewegen in 5 weken’:

  • Voel jij jezelf energieker
  • Ervaar je meer rust (in je hoofd)
  • Ga je fitter door het leven

Wil jij:

  • Tijd voor jezelf?
  • Weg van het stressvolle leven?
  • Niet meer geleefd worden door je agenda?
  • Niet meer na een lange drukke dag uitgeteld op de bank neer ploffen?
  • niet meer ‘volledig opgaan’ in je werk, je gezin en je huishouden?

Ik geef je tips & tricks die jou inspireren en motiveren om meer rust in jouw leven te creëren door te gaan bewegen en waardoor jij die fitte, relaxte en energieke vrouw wordt, die je graag wilt zijn!

Klik op onderstaande knop voor meer informatie of laat hieronder een bericht achter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *