Een ster 🌟 in het denken voor een ander

Denken

Omg je kent het wel iemand zegt iets tegen je, je ziet de blik erbij en ja hoor de radartjes in je hoofd gaan draaien:

  • Wat bedoelt ze?
  • Waaraan denkt ze?
  • Hoezo?
  • Waarom?

Stel je voor je hebt iets aan je uiterlijk. Laat ik een pukkel als voor de hand liggend voorbeeld nemen. Geen ieniemienie maar zo één die rood ziet en die je voelt trekken. Je hebt het gevoel dat iedereen die je tegenkomt alleen maar naar die pukkel kijkt en niet naar jou.

Een ander voorbeeld: het gaat even iets minder met je; je emmertje loopt langzaam over… Daar loop je toch niet mee te koop? Je hoort de roddel in je hoofd al rond gonzen.

Wàààt zij?

Dat mèèèèèn je?!

WERKELIJK?!

Nee, dan ontken je nog liever dan dát. 

Je hoofd

Maar weet je dat speelt allemaal in je hoofd af. Soms in een fractie van een seconde!

Stel je voor dat die ander in je hoofd zou kunnen ‘kijken’… ze zou je wellicht vierkant uitlachen.

Ook zijn die gedachten, die je voor die ander in je hoofd bedenkt niet positief. Er kleeft een minpunt voor jezelf aan.

Waar haal je dát notabene vandaan?

Je produceert die onzin in je eigen hoofd.

Ja, echt!

Ik kan het niet mooier maken…..

Of toch wel?

Let vandaag maar eens op hoe je gedachten werken. Je ziet iets en meteen schieten er allerlei gedachten door je hoofd. Vaak volgt er ook meteen een oordeel:

  • Dat is leuk.
  • Wat stom zeg!
  • Hmm dat ziet er raar uit.
  • Wat mooi!

Een gedachte is een ruim begrip. Klik hier om te lezen wat er o.a. onder het begrip ‘gedachte’ valt.

Oefening

Ik wil graag dat je een kleine oefening doet. Een kleine oefening van 5 minuten. Langer niet! Je gaat gewoon iets doen en 5 minuten lang ga je in de neutrale stand.

Wat ik daarmee bedoel?

Je gedachten zet je in de neutrale stand dus terwijl je gewoon iets alledaags doet mag je niet oordelen. Het komt er dan op neer dat je alleen maar dingen observeert en er niets over hoef te bedenken. Lekker makkelijk! Easy! Toch? Laat je mij eerlijk weten hoe dat ging?

Mijn hoofd, jouw hoofd

Ooit was ik ook meester in het denken voor een ander.

Gelukkig is dat in de loop van de tijd veranderd. Mijn opleiding tot yoga- en mindful run instructeur hebben hieraan voornamelijk bijgedragen. Ook veel lezen over mindset en oefenen…oefenen…oefenen…

Tegenwoordig is het lekker rustig in mijn hoofd.

En nu help ik jou graag grip te krijgen op onder andere die gedachten. Er zit geen stopknop op, helaas. Oòk heb ik geen overnight-quick-fix….

Uit het proces wat ik zelf heb doorlopen heb ik de beste tips, tricks en oefeningen in mijn LeeF-programma ‘Pak de regie’ beschreven. Tijdens de 1-op-1 coaching licht ik ze graag toe en tijdens de masterclasses duik ik er nog dieper op in. 

Het programma duurt 3 maanden. Ik deel mijn best werkende oefeningen niet zomaar. Ik wil dat je het echt in je leven integreert. Ik lever geen half werk. 

Wat kan je verwachten?

Tijdens het programma leer je om meer vanuit je gevoel te leven zónder nadenken, wat je rust in je hoofd oplevert. De yoga helpt je jouw lichaam kennen met zijn kunnen en beperkingen.

Je neemt kennis van de basis van mindfulness en hoe je dit eenvoudig toe kan passen in je dagelijkse leven.

Ik leer je nieuwe technieken op het gebied van de ademhaling en meditaties en wanneer je ze in kunt zetten.

Al deze tools helpen je de regie van je leven in handen te nemen en beter je grenzen aan te geven / te bewaken.  Bovendien houd je meer energie over om thuis en op je werk alle ballen op een speelse manier in de lucht te houden en om ontspannen in het leven te staan. 

Deze week start het programma. Momenteel heb ik nog maar plaats voor 1 deelnemer. Vooraf vindt er een match call plaats. 

Klik hieronder op de knop voor meer informatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *