Waar ben ik goed in en wat doe ik nou het allerliefst?

Na een hectische tijd waarin ik met mijn gezin in het buitenland heb gewoond, al meer dan 20 jaar hardloop en ondertussen yoga-instructeur ben geworden, vond ik opeens een antwoord op de vraag:

Waar ben ik goed in en wat doe ik nou het allerliefst?

En dat is vrouwen begeleiden om meer RUST en BEWUSTWORDING in hun leven te creëren. Zelf heb ik de weg afgelegd van Stresskip tot Energetisch Gezinstherapeut.

 

 

Wil je mij echt beter leren kennen? Kijk dan het filmpje. 

Houd je niet van filmpjes? Lees dan onder het filmpje meer over mij.

Mijn achtergrond

Ik ben Marja Donze en opgegroeid in een klein zeeuws dorp, Zaamslag. Ik kom uit een doorsnee gezin: vader, moeder, broer en ik. Mijn vader werkte bij de waterleiding, later Delta Nuts, en mijn moeder was thuis om voor mijn broer en mij te zorgen. We hadden een fijn warm gezin. ‘Elk huisje heeft zijn kruisje’ zo ook ons gezin. Op mijn 19e overleed mijn moeder na ruim 3 jaar ziek te zijn geweest. 5 jaar later op mijn 24e overleed plotseling mijn vader. 

Ik maak een zevenmijlslaarzen stap in mijn leven. Met mijn gezin heb ik jaren in het buitenland gewoond. Hier had ik pas de tijd en ruimte om te beseffen hoeveel Stress en Spanning ik in mijn lichaam had opgeslagen door het vroege overlijden van mijn ouders.  

In Thailand maakte ik ruimschoots kennis met yoga. Dit wekte mijn interesse dusdanig dat ik in Amerika de opleiding tot yoga-instructeur heb gevolgd.  Vervolgens heb ik daar met veel plezier twee jaar yoga gegeven.  

mindful hardlopen sporten ter ontspanning
rust bewustwording spanningloslaten retraite

Hardlopen en Yoga

Na terugkomst in Nederland kwam ik in contact met Mindful Run Nederland. De combinatie van mijn twee hobbies, namelijk hardlopen en yoga, kwamen hierin samen. De zelf in te vullen uren pasten bij mijn gezinssituatie. Aanvullend volgde ik de opleiding tot Mindful Wandelcoach en begeleidde veel vrouwen naar Meer Rust in hun leven.

Vanaf april 2019 tot begin 2023 heb ik weer in het buitenland gewoond. Eenmaal aangekomen in de Filipijnen realiseerde ik me dat ik het enorm miste om voornamelijk vrouwen, die rond mijn leeftijd zijn, te inspireren en motiveren om rust in hun leven te creëren door ter ONTSPANNING te bewegen in combinatie met Mindfulness.

Zo kwam ik op het idee om online te gaan coachen. Mijn ervaring als wandelcoach, yoga-instructrice en de basis van mijn eigen ervaringen gedurende mijn zoektocht naar rust in mijn hectische leven, geven mij de juiste tools. Hiermee was de puzzel voor mij eindelijk compleet. Al die jaren in het buitenland was ik ‘thuisblijfmoeder’ en was ik altijd van alles aan het lezen op het gebied van mindfulness en mindset.  

In januari 2023 kwam ik terug naar Nederland en ben ik meteen naast het online coachen ook weer voornamelijk 40+ vrouwen  live gaan coachen. Zo zet ik al mijn opgedane kennis en ervaring in om te inspireren en motiveren naar een leven met meer RUST en BEWUSTWORDING zodat jij je weer ONTSPANNEN en ENERGIEK voelt.

Meteen na aankomst in Nederland begon ik met de opleiding tot Energetisch Gezinstherapeut. Voor mij vallen al mijn principes hiermee samen. Namelijk kijken naar de hele persoon: lichamelijk en het brein. Het is een mooie aanvulling op de reguliere gezondheidszorg want de oorzaak van een klacht of kwaal kan op energetisch vlak liggen.

Ondertussen ben ik geslaagd als Energetisch Gezinstherapeut. De combinatie van NEI-therapie met tafelfamilie-opstellingen en het Alleengeboren Tweeling stuk maken voor mij het cirkeltje rond om jou met een compleet pakket te kunnen helpen afgestemd op  wat jij nodig hebt.

Elke dag beleef ik er plezier aan om deze vergaarde kennis nu samen te kneden tot mooie, praktische coachingssessies en behandelingen, die passen bij de volle levens van vrouwen. Vooral het iets kunnen betekenen en het persoonlijk contact zijn waardevol.

 

“Om anderen te kunnen bewegen,

moet je zelf bewogen zijn”

Access Bars® practitioner

In mijn werk als wandelcoach kwam ik erachter dat het niet voor iedereen is weggelegd om over zijn of haar problemen te praten. Daarom ben ik sinds oktober 2018 Access Bars® practitioner.

Access Bars® zijn 32 energiebanen en -punten in en om het hoofd, die gedurende een sessie worden aangeraakt. Door lichte aanraking van deze punten krijgt het lichaam de mogelijkheid om alles wat belemmert los te laten en ruimte te creëren zonder erover te hoeven praten. 

Vervolgens volgde ik nog verschillende lichaamsgericht processen om mezelf nog verder te ontwikkelen en om aan de vraag van mijn klanten te kunnen voldoen. 

Een Acces Consciousness behandeling kan heilzaam werken bij onder andere angsten, overprikkeling, burn out, depressie, slapeloosheid, stress.

Na een sessie voel je jezelf over het algemeen ontspannen en ‘lichter’ in je hoofd, je staat minder zwaar in het leven, je voelt je daadkrachtiger, je hebt meer energie enz.

NEI-therapie

Door de jaren heen werd ik er steeds meer van overtuigd dat body & mind één zijn. Dat bovenop mijn feilloze intuïtie maakte dat ik begin 2023 aan de EGT-opleiding ben begonnen. EGT staat voor Energetisch Gezinstherapeut. 

De opleiding bestaat uit verschillende NEI-modules.  De combinatie met tafelfamilie-opstellingen en het Alleengeboren Tweeling stuk maakt deze opleiding uniek. Deze heb ik in oktober 2023 afgerond. 

Onder elke klacht of belemmerende overtuiging zit een emotie. Met behulp van de biotensor spoor ik de emotie op en kan hem verwerken en afvoeren zodat jij er geen last meer van hebt.

 

Hoe ik bij de naam Mindfulness Atelier ben gekomen? 

Mijn werkzaamheden zijn gerelateerd aan mindfulness. Voor mij betekent mindfulness: BEWUSTWORDING en in het NU leven.  Een atelier duidt op werken/bewegen. Dit kan het buiten bewegen zijn of het bewegen van de energie tijdens een Access Consciousness® of NEI-consult. 

Nog een paar leuke weetjes over mij:

Als coach en ondernemer ben ik vooral eerlijk, puur en intuïtief. Met mijn coachées heb ik stuk voor stuk persoonlijk contact.

Mijn intuïtie gebruik ik vooral tijdens het coachen. Bij mij is het geen one size fits all. Ik coach persoonlijk en afgestemd op jouw situatie.

Tijdens een van mijn opleidingen kreeg ik Rule no. 6 mee: Don’t take yourself so damn seriously. Vandaar nog wat lichter verteerbare kost over mij.

Mijn levensmotto is: ‘Geen verandering zonder beweging.’ Of dit lichamelijke beweging is of dat de energie in je lichaam in beweging wordt gezet door middel van 1 van mijn behandelingen. Stilzitten is statisch en je blijft in de dezelfde situatie zitten dus zal er moeilijker verandering in je stemming of toestand komen.   

Het zal niet verbazingwekkend zijn dat mijn favoriete land Thailand is. Na er twee jaar te hebben gewoond, vieren ik er nog jaarlijks Kerst en Oud- en Nieuwjaar.

Ook heb ik gekke eigenaardigheden:

  • Ik ben een spiritual gangster: spiritueel maar aan de andere kant ben ik heel nuchter. Zoals ik zelf altijd zeg ‘uit de zeeuwse klei getrokken’
  • Als ik laat uit ben geweest ik eerst koffie drink voordat ik ga slapen
  • Ik niet bang ben om zelf de kapperschaar ter hand te nemen
  • Dat ik met een van mijn dochters volledig langs elkaar heen kan praten. We hebben dit regelmatig en we kunnen als we er eindelijk achter komen een uur in een deuk liggen.

Mooie referenties maken mijn dag. De meest recente is dat een coachee mij ‘goeroe’ noemde, dat was wel het toppunt.

Als ik groot ben wil ik (mini) retreats geven…. 

En nu JIJ. Ik ben ook oprecht benieuwd naar jouw verhaal en wat je heeft getriggerd om tot hier te lezen. Zullen we eens kennismaken? Vul dan het contactformulier in door hieronder op de knop te klikken.  

Chat openen
Hulp nodig of vragen?
Hoi! Hoe kan ik je helpen?