Waar ben ik goed in en wat doe ik nou het allerliefst?

Na een hectische tijd waarin ik met mijn gezin in het buitenland heb gewoond, al meer dan 20 jaar hardloop en ondertussen yoga-instructeur ben geworden, vond ik opeens een antwoord op de vraag:

Waar ben ik goed in en wat doe ik nou het allerliefst?

En dat is vrouwen begeleiden om meer rust en bewustwording in hun leven te creëren door middel van Mindful Wandelcoaching, Access Consciousness behandeling of NEI-therapie en mijn eigen ervaringen op mijn weg van Stresskip tot Mindfulcoach.

 

 

Wil je mij echt beter leren kennen? Kijk dan het filmpje. 

Houd je niet van filmpjes? Lees dan onder het filmpje meer over mij.

Mijn achtergrond

Ik ben Marja Donze en opgegroeid in een klein zeeuws dorp, Zaamslag, met ongeveer 2500 inwoners en 4 kerken. Ik kom uit een doorsnee gezin: vader, moeder, broer en ik. Mijn vader werkte bij de waterleiding, later Delta Nuts, en mijn moeder was thuis om voor mijn broer en mij te zorgen.

Ongeveer 25 jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen omdat het gezinsleven met twee kleine kinderen niet samen ging met een sportschoolrooster. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik eerst een drempel over moest en in het begin ’s avonds pas ging lopen als het donker. Al snel merkte ik dat ik mezelf er zoveel beter door voelde. Ik had meer energie en ging er steeds meer plezier aan beleven.

Met mijn gezin heb ik jaren in het buitenland gewoond. In Thailand heb ik ruimschoots kennisgemaakt met yoga. Dit wekte mijn interesse dusdanig dat ik in Amerika de opleiding tot yoga-instructeur heb gevolgd.  Vervolgens heb ik daar met veel plezier twee jaar yoga gegeven.  

mindful hardlopen sporten ter ontspanning

Hardlopen en Yoga

Na terugkomst in Nederland kwam ik in contact met Mindful Run Nederland. De combinatie van mijn twee hobbies, namelijk hardlopen en yoga, kwamen hierin samen. De zelf in te vullen uren pasten bij mijn gezinssituatie.

Vanaf april 2019 tot begin 2023 heb ik weer in het buitenland gewoond. Eenmaal aangekomen in de Filipijnen realiseerde ik me dat ik het enorm miste om voornamelijk vrouwen, die rond mijn leeftijd zijn, te inspireren en motiveren om rust in hun leven te creëren door ter ontspanning te bewegen in combinatie met Mindfulness.

Zo kwam ik op het idee om online te gaan coachen. Mijn ervaring als wandelcoach, yoga-instructrice en de basis van mijn eigen ervaringen gedurende mijn zoektocht naar rust in mijn hectische leven, geven mij de juiste tools. Hiermee is de puzzel voor mij eindelijk compleet. Al die jaren in het buitenland was ik ‘thuisblijfmoeder’ en was ik altijd van alles aan het lezen op het gebied van mindfulness en mindset.  

Onlangs ben ik terug naar Nederland gekomen en zet ik al mijn opgedane kennis en ervaring in om voornamelijk 40+ vrouwen te inspireren en motiveren om Meer Rust en Minder Stress in hun leven te creëren.

Meteen na aankomst in Nederland ben ik begonnen met de opleiding tot Energetisch Gezinstherapeut. Voor mij vallen al mijn principes hiermee samen. Namelijk kijken naar de hele persoon: lichamelijk en het brein. Het is een mooie aanvulling op de reguliere gezondheidszorg want de oorzaak van een klacht of kwaal kan op energetisch vlak liggen.

Elke dag beleef ik er plezier aan om deze vergaarde kennis nu samen te kneden tot mooie, praktische coachingstips & tricks, die passen bij de levens van vrouwen met een vol leven. Vooral het iets kunnen betekenen en het persoonlijk contact zijn waardevol.

 

“Om anderen te kunnen bewegen,

moet je zelf bewogen zijn”

Access Bars® practitioner

In mijn werk als wandelcoach kwam ik erachter dat het niet voor iedereen is weggelegd om over zijn of haar problemen te praten. Daarom ben ik sinds oktober 2018 Access Bars® practitioner.

Access Bars® zijn 32 energiebanen en -punten in en om het hoofd, die gedurende een sessie worden aangeraakt. Door lichte aanraking van deze punten krijgt het lichaam de mogelijkheid om alles wat belemmert los te laten en ruimte te creëren zonder erover te hoeven praten. 

Een behandeling kan heilzaam werken bij onder andere angsten, overprikkeling, burn out, depressie, slapeloosheid, stress.

Na een sessie voel je jezelf over het algemeen ontspannen en ‘lichter’ in je hoofd, je staat minder zwaar in het leven, je voelt je daadkrachtiger, je hebt meer energie enz.

NEI-therapie

Door de jaren heen werd ik er steeds meer van overtuigd dat body & mind één zijn. Dat bovenop mijn  feilloze intuïtie maakte dat ik begin 2023 aan de EGT-opleiding ben begonnen. EGT staat voor Energetisch Gezinstherapeut. 

De opleiding bestaat uit verschillende NEI-modules. Deze heb ik in mei 2023 afgerond. Sindsdien geef ik NEI-consulten met de biotensor.

Onder elke klacht of belemmerende overtuiging zit een emotie. Met behulp van de biotensor spoor ik de emotie op en kan hem verwerken en afvoeren zodat jij er geen last meer van hebt.

 

Hoe ik bij de naam Mindfulness Atelier ben gekomen? 

Mijn werkzaamheden zijn gerelateerd aan mindfulness. Een atelier duidt op werken/bewegen. Dit kan het buiten bewegen zijn of het bewegen van de energie tijdens een Access Consciousness® of NEI-consult. 

Nog een paar leuke weetjes over mij:

Als coach en ondernemer ben ik vooral eerlijk, puur en intuïtief. Met mijn coachées heb ik stuk voor stuk persoonlijk contact.

Mijn intuïtie gebruik ik vooral tijdens het coachen. Bij mij is het geen one size fits all. Ik coach persoonlijk en afgestemd op jouw situatie.

Tijdens een van mijn opleidingen kreeg ik Rule no. 6 mee: Don’t take yourself so damn seriously. Vandaar nog wat lichter verteerbare kost over mij.

Mijn levensmotto is: ‘Geen verandering zonder beweging.’ Of dit lichamelijke beweging is of dat de energie in je lichaam in beweging wordt gezet door middel van 1 van mijn behandelingen. Stilzitten is statisch en je blijft in de dezelfde situatie zitten dus zal er moeilijker verandering in je stemming of toestand komen.   

Het zal niet verbazingwekkend zijn dat mijn favoriete land Thailand is. Na er twee jaar te hebben gewoond, vieren ik er nog jaarlijks Kerst en Oud- en Nieuwjaar.

Ook heb ik gekke eigenaardigheden:

  • Ik ben een spiritual gangster: spiritueel maar aan de andere kant ben ik heel nuchter. Zoals ik zelf altijd zeg ‘uit de zeeuwse klei getrokken’
  • Als ik laat uit ben geweest ik eerst koffie drink voordat ik ga slapen
  • Ik niet bang ben om zelf de kapperschaar ter hand te nemen
  • Dat ik met een van mijn dochters volledig langs elkaar heen kan praten. We hebben dit regelmatig en we kunnen als we er eindelijk achter komen een uur in een deuk liggen.

Mooie referenties maken mijn dag. De meest recente is dat een coachee mij ‘goeroe’ noemde, dat was wel het toppunt.

Als ik groot ben wil ik (mini) retreats geven…. 

En nu jij. Ik ben ook oprecht benieuwd naar jouw verhaal en wat je heeft getriggerd om tot hier te lezen. Zullen we eens kennismaken? Vul dan het contactformulier in door hieronder op de ‘Contact’knop te klikken.  

Chat openen
Hulp nodig of vragen?
Hoi! Hoe kan ik je helpen?