Waar liggen jouw Rootssssss?

Zwart/wit foto’s

Wat leuk die kinderfotochallenges de afgelopen weken. Lekker smullen van hoe die vriend(in) er toen uitzag. Maar hoe leuk is het om zelf terug in je fotoboeken te duiken en herinneringen op te halen. Die kleren, die de mensen tòen droegen. Voor jezelf was het misschien heerlijk om bij bepaalde foto’s het moment terug te halen, die geur, de muziek etc. 

Nu heb je mooi de tijd ervoor om in die stoffige vergeten foto albums te duiken en urenlang jezelf erin te verliezen of de verhalen aan je kinderen te vertellen. Zo ging dat tenminste bij mij. Wat mijn dochters grappig vonden dat halverwege mijn baby album ik al 4 jaar was…. Tja het was de tijd nog van de fotorolletjes. Mijn ouders waren geen fotografen in de dop. Het kwam regelmatig voor dat er foto’s gemaakt werden zonder dat er een rolletje in het fototoestel zat. Of het rolletje zat er al te lang in waardoor de foto’s een rode gloed hadden. En op de ‘gelukte’ foto’s kwam het voor dat we of geen voeten hadden of een half hoofd…. 

 

 

 

“Soms moet je gewoon accepteren dat dingen niet meer zo worden als ze waren. Tijden veranderen. Beweeg lekker mee.”

 

 

Wieg

Je foto album geeft ook een beeld van hoe je bent opgegroeid. Waar heeft je wieg gestaan? In de stad of in een dorp? In een grote familie of in een klein gezin? 

Mijn wieg heeft in Zeeuws-Vlaanderen gestaan, in Zaamslag. Een kerkelijk dorp met kwalitatieve winkels, die nog steeds bestaan. Als ik in Nederland ben, ga ik er altijd nog naar de bakker en de slager. Het is fijn om even terug te gaan naar het vertrouwde, even lekker plat te kunnen praten en waar de ‘oude garde’ mijn familie etc kennen. Het is er echt nog een ‘ons kent ons’ mentaliteit.

Als je woont in de omgeving waar je bent geboren en getogen is dat lekker vertrouwd en dan is er altijd familie en/of zijn er vrienden in de buurt. Mocht je zijn weggetrokken voor je werk/partner of je bent ‘blijven hangen’ in je studentenstad dan heb je een heel nieuw leven op moeten bouwen. Had of heb je heimwee? Ga je nog weleens terug? Hoe voelt dat om terug te zijn? 

Mensen vragen mij weleens of ik dat in het buitenland niet mis. Eigenlijk niet die anonimiteit heeft ook weer zo zijn voordelen. Juist die mix door heen en weer te reizen maken mijn leven uitdagend en afwisselend. Ik zet de schakelaar makkelijk om.

Ik haalde het ‘plat praten’, dialect spreken, al aan. Hoe is dat bij jou? Als je bent vertrokken heb jij een ‘andere’ taal leren spreken? Soms is het even schakelen maar naar verloop van tijd ben je dat nieuwe dialect ook weer eigen. Ik verloochen daarin ik mijn afkomst niet en brabbel lekker Zeeuws door mijn ABN heen.

Maar waaruit bestond je leven verder? Wat voor sport deed je bijvoorbeeld als kind of later als tiener? Doe je dat nog? 

Ik zat vroeger op gym en nu loop ik graag hard en doe yoga.

Eigenlijk heeft alles met wat er vroeger in je leven was te maken met hoe en wat je nu bent. Vrouwen lijken vaak op hun moeder. Wat voor vrouw was ze? Lijk je echt op haar? Rondom mij hoor ik steeds meer vrouwen die zeggen ‘oh dat had mijn moeder ook dus dat heeft geen zin om dat te gaan veranderen’. Is dat zo? Ik denk dat je die cirkel kan doorbreken. Voor jezelf en voor je kinderen want jij bent hùn voorbeeld.

 

“Om iets te krijgen wat je nog nooit had, moet je iets doen wat je nog nooit deed.”

 

Mindful Run / Mindful Walk

Persoonlijk ben ik altijd op zoek naar verbetering. Niks is mij te gek of ik heb het geprobeerd. Na 5 jaar in het buitenland gewoond te hebben, waarvan ik 2 jaar yoga heb gegeven in Amerika kwam ik terug in Nederland. Na verloop van tijd liep ik tegen Mindful Run aan en werd ik instructeur. Die mix, hardlopen/wandelen en mindfulness, was het helemaal voor mij. Het lesgeven vond ik super leuk om andere vrouwen te inspireren en motiveren. Binnen een aantal maanden merkte ik ook dat ik veel minder migraine had en minder astma aanvallen. Hetgeen ik zo leuk vond om te doen leverde ook nog gezondheidsvoordelen voor mij op. Hiermee kon ik mijn deelnemers alleen maar enthousiaster inspireren en motiveren om door te zetten.

Helaas viel vorig jaar het doek min of meer voor mij omdat mijn man en ik weer naar het buitenland vertrokken. Al snel maakte ik mijn eigen online programma’s die meer gericht zijn op rust (in je hoofd), tijd voor jezelf en mindfulness. Wel startte ik met Mindful Run the Philippines en gaf verschillende clinics en bleef ik actief in de instructeursgroep. 

Door het corona-virus mogen er momenteel geen groepscursussen gegeven worden en daarop heeft Mindful Run Nederland het volgende bedacht. Ze hebben een nieuwe 4-weekse 1-op-1 Online Mindful Run of Mindful Walk cursus Individueel ontwikkelt om toch aan de vraag te kunnen voldoen. 

 

 

 

Misschien pieker je nù nòg meer dan normaal. Die gedachten springen als een gek door je hoofd:

‘It’s like a jungle sometimes’.

Je concentratie lijdt eronder en je hyperventileert van de stress. ’s Nachts is plafondstaren je grootste bezigheid…

Jùist nu heb je behoefte aan begeleiding en actief bezig zijn. 

In deze 4-weekse cursus leer je op een eenvoudige manier om grip te krijgen op die gedachten en hoe je gezond kunt ademhalen, waardoor jij Meer Energie hebt en Minder Stress ervaart. Met dit online programma help ik je eenvoudig door middel van videobellen. We nemen de informatie en oefeningen door. Die dag ga je op een tijdstip dat het voor jou uitkomt naar buiten om hard te lopen of te wandelen en doe je de oefeningen. Na terugkomst videobellen we opnieuw om na te bespreken. Natuurlijk krijg je zoals gebruikelijk achteraf ook een mail als naslagwerk met daarin de les en de oefeningen nogmaals uitgelegd. 

Zo begon ik vier jaar geleden als mindful run instructeur en ben ik nu na een jaar ‘radiostilte’ terug bij mijn ROOTS. 

Ik verwelkom je van harte en kan niet wachten om jou te helpen naar een leven met Minder Stress en Meer Energie.

Klik op onderstaande knop voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *