Voor altijd VAKANTIE?!

Vakantietijd?


Ben jij nog op je vakantie adres of ben je net terug van vakantie? Of misschien vertrek je later op vakantie. Was je toe aan vakantie? Had je het gehad met de dagelijkse sleur? Gelukkig ben je er nu even helemaal ‘uit’. 

Hoe vul jij je vakantie in?


Wat houdt ontspanning of vakantie voor jou in? Houd dat in dat je even geen verplichtingen hebt en gewoon doet wat je wilt doen en verder lekker gaat niksen. Of hou je juist van een actieve vakantie? Ben je dan in om een nieuwe activiteit te ondernemen of is gewoon hardlopen, wandelen of fietsen, net wat je gewend bent, genoeg? En dan de laptop van het werk. Of misschien heb je je mailbox van het werk wel op je telefoon geïnstalleerd, lekker makkelijk. Hoevaak check je je e-mail?

Ontspanning in het dagelijkse leven


De mate waarin je ‘toe’ bent aan je vakantie wordt volgens mij mede bepaald hoevaak je tijd maakt om te ontspannen in het dagelijkse leven. Maak jij als je het heel druk hebt, tijd om te gaan sporten? Of iets anders waardoor je even helemaal los komt van je werk? Vaak is dat wel het eerste wat erbij inschiet. Terwijl je het juist dàn zo nodig hebt. Bij mij komen de beste inzichten of ideeën juist terwijl ik helemaal los ben van mijn werk. Het is dan ook niet dat ik er stiekem toch aan denk maar meer dat het ineens door mijn hoofd flitst.

 

Vakantie vakantiestress ontspannen ademhaling

 

Helemaal los


Weet je dat als je je laptop meeneemt op vakantie of je blijft van alles op de hoogte in bijvoorbeeld whatsapp groepen, het daar dan vaak niet bij blijft. Onbewust lig je op het strand er toch over na te denken. Is dan naar het strand gaan nog ontspanning? Ik neem gemakshalve het strand maar als het meest voorkomende voorbeeld als ontspanning op vakantie maar vul gerust je eigen idee qua ontspanning in 😉 Natuurlijk hoop ik dat je zoveel mogelijk ‘los’ komt van social media en zeker van je werk e-mail of whatsapp groepen. 

En weer AAN


Meestal na tien tot veertien dagen ga je weer terug naar de realiteit en is het moment aangekomen om je vakantieparadijs te verlaten. Hoelang vantevoren ben jij bezig met ‘naar huis gaan’? En wanneer denk je weer aan je werk en alle andere beslommeringen? 

Vroeger zocht ik op vakantie de was al uit, zodat ik thuis de koffer maar open moest doen om meteen mijn eerste was aan te kunnen zetten. Het kwam er dus eigenlijk op neer dat ik op mijn laatste vakantiedag, bij het inpakken alweer ‘aan’ stond. Tegenwoordig is dat anders. We hebben het al meegemaakt dat de taxi al klaar stond om ons naar de luchthaven te brengen en wij de koffers nog aan het inpakken waren. Wat voor mij een eye-opener is om te zien hoe snel iemand weer in die ‘stress’ fase zit, is bij de bagageband. Ik zit vaak op een bankje op een afstand van de band. Door de benen van de mensen, de gestressten staan mijns insziens van voren zo dicht mogelijk bij de band, kan ik makkelijk mijn koffer aanzien komen. Tegen de tijd dat ik bij de bagageband ben, is mijn koffer bij mij aanbeland.

Niks geen stress, gewoon mijn koffer van de band pakken en naar huis!

Vakantie vakantiestress ontspannen ademhaling

Dagelijkse portie ontspanning

Wil je weten hoe je ontspannen je dagelijkse leven op kan pakken en het relaxte gevoel kan vasthouden? 

In mijn ‘ADEM je Fit & Ontspannen’ traject help ik je verder met een gezonde Ademhaling om Rust en Bewustwording te creëren, zodat jij je Fit & Ontspannen voelt. Niks moeilijks, gewoon praktisch èn persoonlijk want je hebt al genoeg ballen in de lucht te houden. Maar waarmee je in je drukke leven juist Minder Stress en Meer Rust zult gaan ervaren.

4 weken lang gaan we samen (online) op pad. Tijdens onze afspraak bewegen we samen ongeveer een uur tot anderhalf uur en coach ik jou op persoonlijk vlak.

Na afloop van het traject ontvang je een mail met een samenvatting van de oefeningen.

 Klik hieronder op de knop voor meer info over het 4-weeks 1-op-1  ADEM je Fit & Ontspannen traject.

 

Hoelang kan jij je vakantiegevoel vasthouden? Graag hoor ik het hieronder van je.

 

 

Update, deze blog verscheen voor het eerst op 8 augustus 2019 en is op 2 februari 2022 geactualiseerd.

Eén antwoord op “Voor altijd VAKANTIE?!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hulp nodig of vragen?
Hoi! Hoe kan ik je helpen?