Niet lullen maar poetsen was toch het motto vroeger bij jou thuis?

Precies de reden dat je nu maar door wilt blijven gaan, blijven volhouden omdat je denkt dat dat het beste is voor je gezin en/of je werk.

Maar wat is het beste voor jou? Op welke plek sta jij?

 

ONTmoeten | ONThaasten | ONTspannen

 

Je merkt dat je moe bent, je emmertje loopt langzaam vol en mogelijk herken je jezelf in één of meerdere van deze situaties:

Je hebt het gevoel altijd ‘aan’ te staan

Je wordt geleefd door de waan van alledag

Je sleept je door de dag heen 

Je piekert meer dan normaal

Je gedachten springen als een gek door je hoofd: ‘It’s like a jungle sometimes’

Je ademt veel en hoog (in je borst) van de stress

’s Ochtends als de wekker gaat snooze je tot je écht je bed uit moet

’s Nachts is plafond staren en piekeren je grootste bezigheid…

 

Van Stress naar Ontspanning door Rust & Bewustwording te creëren met gebruikmaking van je ADEMHALING.

 

 

 

Voel je Fit & Ontspannen

Ach je hebt zo’n behoefte aan Rust en Ontspanning. Je eet zo gezond mogelijk maar weet je dat ook stress een grote aanslag op jouw weerstand heeft?

Helemaal van deze tijd is dit 4-weeks 1-op-1 traject.

In dit 4-weeks traject leer je op een eenvoudige manier om grip te krijgen op je gedachten door te ONT-moeten, niks moeten.

Een gezonde ademhaling zorgt ervoor dat je makkelijker kan ONThaasten. Haasten in de volksmond stressen genoemd kost jou veel energie. Door gebruik te maken van een gezonde ademhaling lukt ONThaasten makkelijker waardoor jij je Fit en Ontspannen voelt. Bovendien ga je door Mindfulness aan het bewegen toe te voegen, bewegen ter ONTspanning. Daar waar het voor bedoeld is dus zònder er een doel eraan te koppelen. Door een doel aan het bewegen te koppelen leg je er een bepaalde druk op en wordt het INspanning in plaats van ONTspanning.

Met dit traject begeleid ik jou eenvoudig door middel van samen op pad te gaan.  In onderling overleg spreken we een dag en tijd af. Wat we doen tijdens de sessie is afhankelijk van wat jij nodig hebt. Ik stem de informatie en oefeningen af op jouw behoeftes daarbij kijk ik naar jou als geheel:  lichaam en brein.

Tijdens de sessie nemen we de informatie door en doen we samen de oefeningen.

“Soms moet je gewoon accepteren dat dingen niet meer zo worden als ze waren.

Tijden veranderen.

Beweeg lekker mee.”

Meer Rust & Ontspanning Minder Stress & Gedachten

 

 

Hoe ziet het 4-weeks 1-op-1 traject eruit?

Het traject bestaat uit drie pijlers namelijk Bewegen, Mindfulness en de voornaamste, verbindende pijler de Adem. Hieronder kan je lezen waarom er voor deze 3 is gekozen en hoe ze elkaar versterken.

Bewegen

Bewegen: Hardlopen / Wandelen / Yoga heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig bewegen helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of al aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. Je leert hoe je volop van het bewegen en de omgeving kunt genieten met een gezonde ademhaling en bewegen ‘in het moment’. Zo wordt bewegen een vorm van rust, actieve rust.

Mindfulness

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open blik zonder een mening te vormen. Je maakt kennis met verschillende onderdelen van het lopen / yoga en je leert te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen (loop)houding, je aandacht bij het (hard)lopen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het ‘hier en nu’ te bewegen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment. Je ademhaling is je connectie met het hier en nu want je ademt nù.

Ademhaling

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel mensen ademen namelijk verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. We gebruiken de meest gezonde manier van ademen namelijk de neusademhaling.

Less is More

Hoe langzamer en hoe minder je in ademt, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het (hard)lopen of het doen van yoga. Door efficiënter te ademen hou je meer energie over voor de dingen, die er toe doen in jouw leven. 

Samenwerken

Nadat jij hebt aangegeven dat je wilt deelnemen aan dit individuele traject spreken we in onderling overleg een dag en tijd af.

Op de afgesproken tijd gaan we wandelen, hardlopen of yoga doen. Tijdens de sessie nemen we de informatie door en doen we samen de oefeningen.

Afhankelijk van jouw reden om te kiezen voor dit traject kan het zijn dat 1 of meer pijlers, bewegen / mindfulness / ademhaling, meer aandacht krijgt dan de andere. De samenstelling is persoonlijk op jou gericht.

Je kunt op elk gewenst moment starten.

“Om iets te krijgen wat je nog nooit had, moet je iets doen wat je nog nooit deed.”

Hoe het individuele traject er stapsgewijs uitziet:

👉     We spreken dag, datum en tijd af

👉     We gaan bewegen 

👉     Tijdens de sessie nemen we de informatie door, doen we samen de oefeningen en kan je meteen eventuele vragen stellen.

 

Hieronder een paar punten, die ik terug hoorde van klanten na het volgen het 4-weeks 1-op-1 traject:

 • Ben je je bewust van je ademhaling en weet je hoe je op een gezonde manier kan ademen
 •  
 • herken je je stress
 •  
 • weet je wat je kan doen bij stress
 • Slaap je beter
 • Weet je hoe je grip op je gedachten kunt krijgen
 • Heb je ’s avonds nog energie om iets te ondernemen
 • Voel jij je fitter zonder intensief te hoeven sporten
 •  
 • Heb je meer energie
 •  
 • Weet je hoe je Rust kan creëren in je leven omdat je grip op je stress en gedachten hebt
 •  
 • Leid jij je leven in plaats van dat je wordt geleefd
 • Herken je je grenzen en kan deze beter aangeven.

Natuurlijk is het resultaat afhankelijk van de reden dat je mee doet aan het 4-weekse traject.

Mijn doel is om jou weer die gezellige ontspannen powervrouw te laten worden, die je altijd bent geweest.

Wil jij een leven met:

 • Minder Stress
 • Minder Gedachten
 • Meer Energie
 • Meer Rust
 • Meer Ontspanning
 • Beter Slapen

Je gaat van excuus Truus naar de actiemodus. Goed zorgen voor anderen kan  pas als je eerst goed voor jezelf zorgt. In het vliegtuig moet je niet voor niks eerst je eigen zuurstofmasker opzetten voordat je een ander gaat helpen.

Jouw investering is  375 euro en maximaal anderhalf uur per week voor het complete individuele traject. 

Even ter vergelijking: de gemiddelde coach vraagt 150 euro per uur voor persoonlijke coaching, dat zou voor dit programma neerkomen op minstens 900  euro.

Ik verwelkom je van harte en ik kan niet wachten om jou te helpen naar een ONTspannen leven wat jouw een hoop ONT-moeten & ONThaasten oplevert.

 

 

Dit is wat anderen zeggen na het volgen van het 4-weeks 1-op-1 traject:

Bedankt voor de duidelijk uitleggen van de oefeningen. Ook het online samen oefeningen vooraf zijn fijn, dan zie ik wat de bedoeling is, als de uitleg evt. niet voldoende zou zijn. De ademhalingsoefeningen zijn praktisch overal in je dagelijks leven toe te passen en hebben snel effect, wat motiveert. Ook motiveerde je mij steeds weer om vol goede moed te gaan wandelen. Supperfijn 1 op 1 gecoacht en altijd tijd om te bespelen hoe het de afgelopen tijd ging. Groetjes
zorgmedewerkster
Bedankt voor jouw enthousiasme en expertise Marja! De modules waren heel goed opgezet en de filmpjes heel verhelderend! Veel geleerd ook over de impact van je ademhaling en hoe dit je prestatie en gevoel beïnvloedt. Blij dat ik de keuze heb gemaakt om hieraan mee te doen want het heeft me veel inzichten opgeleverd, vooral dat rust nemen en bewust en mindful bezig zijn met iets juist heel verhelderend werkt. Bedankt!
voeding- en mindset coach
Erg leuk om te doen! De afwisseling van lopen en oefeningen was fijn. Het stukje over je houding en neusademhaling vond ik erg interessant. Wil ik eigenlijk nog wel meer over te weten komen.
webshop medewerkster

Meer berichten van coachees na het volgen van het 4-weeks 1-op-1 traject kan je lezen op de Ervaringen pagina 

 

Veel gestelde vragen:

 1. Wanneer start het 4-weeks 1-op-1 traject?

Het traject start in onderling overleg.

 1. Wat kost het 4-weeks 1-op-1 traject?

Jouw investering is maximaal anderhalf uur per week en 375 euro voor het complete individuele 4-weeks traject.

 1. Hoelang duurt het traject?

Het traject duurt 4 weken. Elke week spreken we in onderling overleg af voor de volgende week.

 1. Hoe weet ik of ik de oefeningen goed uitvoer? 

Tijdens de sessie nemen we de informatie door en doen we samen de oefeningen.

Heb je andere vragen? Stuur dan gerust een mail naar mindfulnessatelier@gmail.com of WhatsApp me op 06 53 68 15 00.

Wil je graag mee doen aan dit 4-weeks 1-op-1 maar wil je van tevoren graag even met mij sparren om af te stemmen of dit het juiste besluit is. Stuur mij dan vrijblijvend een mail of een WhatsApp om een afspraak te maken zodat ik met je mee kan denken of dit een slimme stap is voor jou. Dit is dan ook geen sales call maar een match call.

Chat openen
Hulp nodig of vragen?
Hoi! Hoe kan ik je helpen?