Vluchten kan niet meer

Fantasie

We zitten vast….met z’n allen….met z’n allen aan huis gekluisterd. Hoe bizar klinkt dat. 

Toen ik mezelf als kind het jaar 2000 voorstelde. Ja, ik draai al wat jaren mee 😉 Dan was mijn beeld erbij dat de mensen er heel futoristisch uit zouden zien met zilveren pakken aan en auto’s als ruimteschepen.

Herinner jij je nog hoe je het jaar 2000 voor je zag? Het mag ook een ander jaar zijn… Misschien heb je er op school nog wel een opstel over moeten schrijven. Hoe zag jij het voor je? En is het ook daadwerkelijk uitgekomen? 

Bij het jaar 2020 konden we ons helemaal niks voorstellen…laat staan dat we konden bedenken dat we rond zouden lopen met mondkapjes op, plastic handschoenen en regencapes aan om ons te beschermen tegen een virus wat notabene door mensen ontwikkeld (gekweekt) is.

 

Ontwikkeling in de bescherming tegen HET virus

Aan ons als moeders de taak om ons gezin tegen besmetting van het virus te beschermen. Wie had dat gedacht dat dit ooit op je takenlijstje erbij zou komen?

Grappig voor zover dat het grappig te noemen is natuurlijk, dat ik de ontwikkeling qua bescherming op de voet kon volgen omdat ik net deze weken nogal wat gereisd heb. Het begon eind februari met de mondkapjes. Nu woon ik in Azië waar sommigen altijd al met een mondkapje oplopen maar de overigen om ze gemakshalve over een kam te scheren bij het minste geringste een mondkapje opzet. 

Ruim tien dagen later vloog ik terug en daar was de volgende bescherming: de handschoenen. En niet een paar nee twee: eerst een paar latex – en daarover heen een paar plastic handschoenen. 

En nu twee weken later spotte ik al een hele groep mensen met regencapes aan. Ik vroeg mezelf af of het echt gewoon regencapes waren of dat een of andere slimmerik een commerciële actie aan heeft gekoppeld en gewone regencapes verkoopt onder het mom van menselijke beschermhoes tegen het coronavirus….zo slecht vond ik de gedachte nog niet want jeetje wat een slag is dit voor de ondernemers. Van de een op de andere dag je zaak voor 3 weken  moeten sluiten….. aan de andere kant zie ik juist daar ook kansen…..en ik zie al hele creatieve ideeën uitgevoerd worden.

Ongebruikelijke lege straten in de Filipijnen

Terug naar de basis

Ik las van de week de quote: it’s like Mother Earth grounded us. Zou het werkelijk zo zijn? Dat zij ons wakker schudt? Om ons te wijzen op het feit dat we terug naar de basis moeten? Naar ons gezin of in wat voor samenstelling je ook samenwoont…. Ons afsluiten voor alle afleidingen? Meer tijd maken om ons weer dieper te verbinden met de mensen in onze naaste omgeving of om het nog verder door te trekken tijd maken om ons te verbinden met onszelf. Of klinkt dat zweverig? Ik zal het anders zeggen: dat je tijd maakt om je huidige leven grondig onder de loep neemt. Waar sta je op dit moment in je leven? Hoe zie je de toekomst? Wat zou je anders willen en wat voelt of vindt je juist lekker gaan?  

Misschien bedoelt Moeder Aarde ook wel dat we oplossingen meer in onszelf moeten zoeken. Bij het minste of geringste pijntje neem je al snel een paracetomol en bij keelpijn een keelpastille. Mogelijk wil je lichaam je iets anders duidelijk maken. Dat het rust nodig heeft omdat het even teveel van het goede is geweest of iets anders.

 

Extra beroep

Op jou als moeder wordt in deze dagen een extra beroep gedaan. Je wilt je gezin of andere mensen in je naaste omgeving bescherming tegen besmetting door gezond te eten en misschien extra schoon te maken etc Ook is ineens iedereen thuis. Je bent totaal uit je routine, je hebt extra stress en misschien ben je bang, dit alles is een extra aanslag op jouw immuunsysteem. Je moet er toch niet aandenken dat juist jij het virus opvat?! Jij als spil van je gezin. 

Ik zie zoveel moeders om mij heen nu moeite hebben met deze extra stress. Hoe kan je jezelf dan ‘beschermen’? Of juist als er een besmetting in je omgeving is, heb je te dealen met extra zorg en wil je jezelf niet in gevaar brengen. 

Al meer dan tien jaar lees ik alles wat los en vast zit over mindfulness en mindset. Daarnaast ben ik yoga docent en Mindful Run instructeur en heb ik een mooie ontwikkeling doorgemaakt van stresskip naar mindfulcoach.

Door met mijn gezin in Amerika, Thailand en nu in de Filipijnen gewoond te hebben, heb ik al heel wat ontberingen op mijn pad gehad. In Amerika kregen we de orkaan ‘Ike’ over ons heen, Thailand waren er de gevechten met de Red- en Yellowshirts en nu in de Filipijnen wonen we maar 40 kilometer van de vulkaan Taal vandaan.

Op basis van bovenstaande ervaringen maakte ik in het afgelopen jaar praktische programma’s en heb ik een module uit mijn laatste programma Mindful in Balans zo bewerkt dat ik jou er nu eenvoudig mee kan helpen om de rust te bewaren en je basiskennis mee te geven zodat je ook echt snapt waarom de oefeningen werken. 

De module is eenvoudig te volgen via je tablet of je telefoon. Je kunt alle oefeningen achter elkaar doen maar je kunt ook elke dag een onderdeel doen. Bovendien blijft de module altijd beschikbaar voor jou. 

Persoonlijk vind ik het zo fijn dat ik jou nu kan helpen en waarde kan toevoegen aan je leven dat ik de Basismodule Mindful in Balans tegen een speciale prijs aanbiedt namelijk voor 17,50 i.p.v. 37,50 euro. 

Klik op deze link om de module meteen aan te vragen: https://mindfulnessatelier.nl/product/move&bemindfulvirtualcoaching/basismodule-mindful-in-balans/

Toegang tot deze module is tot 11 april aan te vragen. Mocht je nog willen sparren of het echt iets voor jou is dan kan je hieronder een bericht achterlaten. Ik reageer dan binnen 24 uur.

Klik op deze link voor meer info: https://mindfulnessatelier.nl/mindful-in-balans-programma/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *