Is je mind ‘set’ of flexibel?

Goede voornemens

Hoe is het met jouw goede voornemens? Lukt het nog om ze vol te houden? Waarom begin je op 1 januari? Of juist na de zomervakantie? Waarom niet op een andere, willekeurige dag in het jaar?

Opvoeding

Het zijn van die dingen die je als ‘vanzelf’ worden meegegeven tijdens je opvoeding. Je pikt ze op en omdat iedereen zich eraan houdt, doe jij dat ook. Gewoon zonder nadenken. Aan hoeveel meer van dit soort dingen doe je mee? Zo ongemerkt. Let er maar eens op. Vraag jezelf vaker af waarom je de dingen die je doet op die manier doet. Doe je het op die manier omdat je dat bijvoorbeeld zo van je moeder hebt overgenomen? Of omdat je het zelf zo hebt bedacht?

Nieuwe inzichten

Als geboren en getogen plattelandsmeisje past mijn ‘keurslijf’ allang niet meer. Door het reizen, het wonen in verschillende culturen heb ik al heel wat nieuwe andere inzichten opgedaan waardoor ik nieuwe gewoontes heb overgenomen en overtuigingen heb losgelaten of bijgesteld. Van bang meisje met een:

Why is this happening to me” houding

leef ik nu met het idee:

What is this trying to teach me?

Welke rol speel jij?

Door je les uit dingen die jou gebeuren te trekken ga je uit je slachtofferrol, waarin je kruipt door jezelf af te vragen waarom iets bij jou gebeurt. Door iets wat je meemaakt of als je iets ‘overkomt’ als les of leerpunt te zien verandert heel je houding en je mindset. Het klinkt positiever en daarmee kost het ook minder energie. 

Daarnaast kan je er een leerpunt uithalen, zodat het je niet blijft achtervolgen. Misschien heb je al gemerkt dat een soortgelijke gebeurtenissen gebeuren en als je je dan elke keer blijft afvragen waarom het juist jou overkomt dan blijft het zich herhalen. Door ervan te leren doorbreek je die vicieuze cirkel en krijg je grip op de situatie.

mijn ‘spiegelpaleis’

Spiegelpaleis

Toen mijn man en ik hier op de Filipijnen arriveerden hadden we eerst een muf, donker huis. Onze zoektocht bracht ons een straat verder. Op dat moment konden we niets anders vinden dan een huis met overal spiegels. Ik noem het mijn ‘spiegelpaleis’. Het huis is verder prima alleen word ik een hele dag met mezelf geconfronteerd. En dat heb ik al geweten maar ik ga het niet uit de weg, al is het niet makkelijk, omdat ik weet dat ik er alleen maar door kan groeien. Nu besef ik dat ik oplossingen en/of antwoorden nog teveel buiten mezelf zocht en dat ze juist in mezelf zitten. 

Hoe is dat bij jou? Zou jij iets aan je leven willen veranderen? Is jouw leven in balans? In balans qua werk en privé? In balans qua zorgen voor de mensen om je heen en voor jezelf? Sta je er bij stil? Herken jij dingen die jou ‘overkomen’? Neem je de tijd om erbij stil te staan of ga je gewoon op automatische piloot verder? 

Een aantal jaren geleden vroeg ik mezelf vaak af waarom juist mij dingen overkwamen. Ondertussen ben ik heel wat jaren verder en sta ik meer stil bij de dingen die ik doe en waarom ik ze doe door mindfulness en yoga te combineren met buiten bewegen.

Om mij heen zie ik steeds meer vrouwen die meer stilstaan bij zichzelf. Naast al het zorgen zien ze het belang van tijd voor zichzelf in. Niet egoïstisch bedoelt maar juist om nog beter te kunnen zorgen maar ook zodat hun leven meer in balans is. 

Ben jij zo’n vrouw, die meer uit het leven wilt halen? Die door mindfulness, yoga en coaching zich verder wilt ontwikkelen ondanks dat je niet stil hebt gestaan. Je voelt dat er meer is. Je wilt meer uit het leven halen. Meer genieten. Juist voor jou is mijn ‘Mindful in BALANS’ programma. 

Hoe ziet het ‘Mindful in BALANS’ programma eruit?

Het programma duurt 5 weken. Gedurende die 5 weken ontvang je 1x per week een les van ongeveer een uur per e-mail en is er tevens 1x per week 1-op-1 coaching

De wekelijkse les kan je voor jezelf doen wanneer het jou uitkomt. Het kost je ongeveer een uurtje tijd per les; een uur me-time per week! Ook kan je bijvoorbeeld elke dag een onderdeel doen. 

De wekelijkse coachingscall kan hierbij een stok achter de deur zijn.

Tijdens de 1-op-1 coaching gedurende de 5 weken is er elke week een contactmoment om te bespreken waar jij die week tegen aan loopt zodat ik je kan helpen om alles zo goed mogelijk in balans te houden. Eventueel kunnen aangepaste oefeningen in verband met een blessure besproken worden. Maar ook kan je zelf een bepaald onderwerp aangeven waarin jij gecoacht wilt worden, dat kan op het gebied van hardlopen of wandelen zijn maar ook op persoonlijk vlak. 

Wil jij:

 • een leven zonder zorgen? Zonder piekeren?
 • weten hoe je balans in je leven krijgt èn kunt houden?
 • jezelf minder laten afleiden?
 • meer weten over mindfulness
 • een no-nonsens aanpak?
 • meer praktische achtergrondinformatie over mindfulness?
 • jezelf een schop onder je kont geven om dingen mogelijk te maken?

Na het volgen van het ‘Mindful in BALANS’programma:

 • leef je meer vanuit je gevoel zonder na te denken, wat je rust in je hoofd oplevert
 • ken je jouw lichaam met zijn kunnen en beperkingen
 • weet jij hoe je jezelf een peptalk kan geven en kan motiveren
 • weet jij meer over mindfulness en hoe je dit kan eenvoudig toe kan passen in je dagelijkse leven
 • ken jij nieuwe technieken op het gebied van de ademhaling en meditaties en wanneer je ze in kunt zetten, waardoor je meer balans in je leven creëert
 • ben je als persoon meer in balans, weet je hoe je die balans kan behouden in je leven en heb je meer energie om thuis en op je werk alle ballen op een speelse manier in de lucht te houden

De kosten voor het complete coachingsprogramma is 375 euro p.p. Het programma start op 9 maart 2020 en er is plaats voor maximaal 8 deelnemers.

Ik geef je tips & tricks die jou inspireren en motiveren om die rustige en gebalanceerde vrouw/moeder te worden, die je graag wilt zijn.

Klik op deze link om aan te melden: https://mindfulnessatelier.nl/product/move&bemindfulvirtualcoaching/mindful-in-balans/


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *