Het moederschap als bijbaantje

Moederschap

Droomde jij als jong meisje ook van een leven zoals jouw moeder dat had? Een man en paar kinderen om voor te zorgen, het huishouden en dat was het wel. In mijn beleving had mijn moeder een super relaxt leven. Dat de werkelijkheid anders was dat zag je als kind niet. 

Op het moment dat ik zwanger was van mijn oudste dochter, 24 jaar geleden, bleven vrouwen meer en meer werken als ze hun kindje hadden gekregen. Ik werkte destijds bij een bank en na mijn zwangerschapsverlof kwam de eerste reorganisatieronde. Ze waren bang dat ik niet echt winstgevend meer voor ze zou zijn dus ik werd in een groep geplaatst die zichzelf moesten bewijzen.

Moet jij jezelf ook bewijzen als werkende moeder? Voel je dat er meer druk op je uitgeoefend wordt? Voel jij jezelf schuldig als je je werk een keer moet bellen om vrij te vragen omdat je kindje ziek is?

 

Fulltime moeder

Ik heb gewerkt van de dag dat ik geslaagd was tot op de dag dat wij als gezin naar het buitenland vertrokken. Het zal je niet verbazen dat ik een behoorlijke omslag heb moeten maken toen ik stopte met werken. Ik vond het lastig om mijn ontslag in te dienen want ik had het gevoel dat ik daarmee een stukje ‘vrijheid’ opgaf omdat ik volledig financieel afhankelijk werd van mijn man. 

Het voordeel was dat ik er 100% voor mijn meiden kon zijn. Het leven in het buitenland maakte ook dat we enorm op elkaar waren aangewezen waardoor wij een hechte band hebben. 

 

 

Het werd voor mij hardwerken toen ik met twee pubers terug in Nederland ging wonen en mijn man in Saudi-Arabie werkte. Alle puberbuien kreeg ik over mij heen. En wat was ik blij dat ik niet werkte. Ik had alle tijd om er voor ze te zijn en om zo rustig mogelijk met hun pubergrillen om te gaan.

De tijd dat mijn dochters naar school waren gebruikte ik om mezelf te verdiepen in mindfulness en mindset. Destijds heb ik de basis gelegd voor wat ik nu doe: jou helpen naar meer rust (in je hoofd), bewegen en grip op je leven krijgen.

Mijn expatleven is nog steeds niet rustig te noemen. Naast mijn werk, het wonen en werken in een nieuwe cultuur is het behoorlijk hectisch. Bovendien wil ik er ook zijn voor mijn dochters ondanks dat ze zelfstandig zijn.

Om mij heen zie ik veel vrouwen, die moeite hebben om grip op hun leven te krijgen. Die ‘geleefd worden’ door hun gezin. Door mijn kennis in de vorm van programma’s te gieten help ik jou naar een leven waarvan jijzelf de touwtjes in handen hebt. 

 

 

 

Werken en het moederschap combineren 

Heel veel respect heb ik voor de moeders, die hun werk combineren met het opvoeden van hun (puber)kinderen. Onderschat het moederschap niet. Het moederschap is geen baantje wat je er zomaar bij doet. Het is belangrijk voor jou als moeder om tijd voor jezelf te maken en balans te houden door de touwtjes van je eigen leven in handen te nemen. 

Mindfulness leert je in het hier en nu te leven en bewuster in het leven te staan waardoor jij dingen beter kan relativeren. Het relativeren helpt je rustig te blijven bijvoorbeeld tijdens een puberbui. De tijd voor jezelf zorgt ervoor dat je even afstand kan nemen van de situatie. 

In mijn 5-weeks ‘Mindful in Balans’ programma krijg naast de wekelijkse mindfulness les ook 5 weken lang elke week 1-op-1 coaching omdat ‘balans in je leven’ voor iedereen anders is. 

Het programma kan je gewoon op je telefoon, iPad of computer volgen. De oefeningen zijn praktisch en eenvoudig uit te voeren. Het kost je ongeveer een uurtje tijd per les; een uur me-time per week! Bovendien kan je zelf bepalen wanneer en waar je de oefeningen uitvoert, of je ze in één keer achter elkaar uitvoert of verspreid door de week. En ik garandeer je, dat uurtje per week is het meer dan waard!

Na het volgen van het ‘Mindful in BALANS’programma:

 • leef je meer vanuit je gevoel zonder na te denken, wat je rust in je hoofd oplevert
 • leef je bewuster waardoor je meer kan relativeren
 • ken je jouw lichaam met zijn kunnen en beperkingen
 • weet jij hoe je jezelf een peptalk kan geven en kan motiveren
 • weet jij meer over mindfulness en hoe je dit kan eenvoudig toe kan passen in je dagelijkse leven
 • ken jij nieuwe technieken op het gebied van de ademhaling en meditaties en wanneer je ze in kunt zetten, waardoor je meer balans in je leven creëert
 • ben je meer in balans, weet je hoe je de balans kan houden in je leven en heb je meer energie om thuis en op je werk alle ballen op een speelse manier in de lucht te houden

Wil jij:

 • een leven zonder zorgen? Zonder piekeren?
 • weten hoe je balans in je leven krijgt èn kunt houden?
 • jezelf minder laten afleiden?
 • de touwtjes van jouw leven zelf weer in handen hebben? 
 • meer weten over mindfulness in combinatie met buiten bewegen
 • een duidelijke no-nonsens aanpak?
 • meer praktische achtergrondinformatie over mindfulness?
 • jezelf een schop onder je kont geven om dingen mogelijk te maken?

Het programma start op 9 maart 2020 en er is plaats voor maximaal 8 deelnemers.

Ik geef je tips & tricks die jou inspireren en motiveren om die rustige en gebalanceerde vrouw/moeder te worden, die je graag wilt zijn.

Klik op de knop hieronder voor meer informatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *