Mijn zoektocht als ‘weegschaal’ naar BALANS

Verjaardag

Gisteren was het mijn verjaardag….hieperdepiep HOERA! Ik mocht Sarah verwelkomen. 

Van sterrenbeeld ben ik een weegschaal. Je zou denken dat je dan altijd IN balans bent….helaas niets is minder waar. Ik ben altijd aan het zoeken NAAR balans. Volgens wat er wordt geschreven over weegschalen klopt er wel het één en ander: ik hou van afwisseling en verschillende situaties en ik word blij van veranderingen, waar andere mensen juist van UIT balans raken. Wel een goeie vind ik dat weegschalen zeer intelligent zijn maar dat vaak verbergen achter hun lakse uiterlijk. Hier moet ik even stilletjes om lachen…

Wikken en wegen

Even terug naar het zoeken van balans. Jeetje vraag mij niet om zomaar iets willekeurigs te beslissen. Ik heb tijd nodig….. heel veel tijd. Man ik moet alle voors en tegens tegen elkaar afwegen. Weet je wat een werk dat is? En hoeveel tijd dat kost? Als je in mijn hoofd zou kunnen kijken dan word je doodmoe 😉 

Intuïtie

Gelukkig bestaat er ook nog zoiets als intuïtie en dat is al gebleken dat ik daarop kan vertrouwen. Als ik iets moet beslissen en mijn intuïtie fluistert een antwoord dan luister ik er meteen naar en zucht daarna van opluchting want dan weet ik dat mij een heel wik- en weegtraject bespaard is gebleven. Tja als mijn intuïtie mij in de steek laat dan kan je nog even wachten op mijn beslissing…..

Hoe staat het met jouw intuïtie? Durf je er op te vertrouwen? Doe je moeite het verder te ontwikkelen? Hele dagen zijn we bezig om alles te beredeneren. Alles moet tot in de puntjes bedacht en uitgewerkt worden. 

Linkerhersenhelft versus rechterhersenhelft

Je linkerhersenhelft zet je met bovenstaande constant aan het werk. Je linkerhersenhelft denkt en theoretiseert.

Daarentegen weet je rechterhersenhelft zonder denken. In je rechterhersenhelft huizen naast je intuïtie, je gevoelens, je gewaarwordingen en indrukken. Ook leg je met je rechterhersenhelft creatieve verbanden en kan je ruimtelijke processen doorzien.

Hoe je je rechterhersenhelft kan ontwikkelen? Gewoon door lekker creabea aan de slag te gaan. Kijk iedereen heeft zijn of haar kwaliteiten dus een Van Gogh hoef je niet te worden maar gewoon door tijdens het koken af te wijken van het recept door eens een andere ingrediënt toe te voegen of neem eens een andere weg naar je werk, de bakker of Albert Heijn!

Dit is een stukje basiskennis uit mijn MOVE&beMINDful Virtual Coachingsprogramma. Op 4 november start een nieuwe serie van dit programma.

Wil je meer info klik dan op deze link: https://mindfulnessatelier.nl/move-and-bemindful-virtual-coaching/

Even terug naar mijn leeftijd, 50! Voor velen is dit toch een leeftijd met een negatief tintje. Je krijgt meer rimpels en het verval treedt in.  Alles zakt behalve je tandvlees vind ik zelf altijd wel een leuke waar een waarheid in schuilt. Verder heb ik er geen moeite mee om deze, voor mij magische, leeftijd te halen. Mijn moeder is maar 48 jaar geworden. Als ik kijk wat mijn lijf te verduren heeft gekregen dan kan ik alleen maar heel blij zijn met het punt waarop ik nu sta. Volgens mijn osteopaat heb ik een moeilijk lijf en door de jaren heen heb ik ermee leren omgaan en ben ik blijven zoeken naar mogelijkheden om een gezonde leefstijl te creëren. 

Al jaren mediteer ik bijna dagelijks minstens 10 minuten maar ook andere tools zoals ademhalingsoefeningen, affirmeren en visualiseren helpen mij om stappen te maken naar een leven waarin die BALANS centraal staat. Ook ik ben gewoon moeder en vrouw van en het kost mij ook best moeite om de tijd, die ik nodig heb voor mezelf af te bakenen, om balans te creëren want voordat je weet zit je toch weer in de auto om dochterlief ergens heen te brengen…

De kennis, die ik tijdens mijn zoektocht naar die balans op heb gedaan, deel ik graag met je. Op basis van die kennis heb ik een verdiepingsprogramma geschreven en gericht op ‘down to earth’ mindfulness gecombineerd met wandelen of hardlopen, genaamd ‘beMINDful’

Een verdiepingsprogramma houdt in meer informatie en meer oefeningen. Gedurende vijf weken krijg je elke week van mij een complete les met oefeningen om te doen. Tevens is er elke week tijd voor 1-op-1 coaching.

Op 11 november start dit nieuwe programma.

Wil je meer informatie over mijn nieuwe programma klik dan op deze link: https://mindfulnessatelier.nl/mindful-in-balans-programma/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *