Urggh, je gedachten. Je zou willen dat je ze af en toe stil zou kunnen zetten. Iedereen heeft er weleens last van. De 1 meer dan de ander. Maar laat ik je geruststellen: ook een Buddhistische monnik in Tibet die een hele dag op zijn meditatiekussen zit heeft gedachten. Gedachten, je kan ze niet stilzetten…

 

Je gedachten, soms zou je ze even uit willen zetten. Ze razen door je hoofd. Overdag heb je er nog niet al teveel last van maar zodra je rustig aan doet dan beginnen ze. Je kunt je gedachten die door je hoofd razen vergelijken met een storm.

Malende gedachten

Gevangen

Cirkels

Regelmatig zit je gevangen in je gedachten. Je cirkelt rond maar je komt geen stap verder. Malende gedachten. Waar is de nooddeur?

Slapen

Had ik het al over de nacht gehad? Je wordt wakker en daar zijn ze in vol ornaat. Het lijkt wel of ’s nachts ook niet de leukste gedachten in je hoofd opkomen. Had ik het over een vicieuze cirkel van gedachten. Prime time voor hun is de nacht…

Een belangrijke beslissing moet gewikt en gewogen worden. Alle voors en tegens bedenk je. Je kent ze allemaal maar tot een besluit kom je niet. Nog maar eens een nachtje over slapen…

Denk er een nachtje over

Zorgen maken of piekeren… ook zo’n leuke. Je gedachten bedenken de ergste scenario’s voor je gezinsleden of andere geliefden. Hoeveel van je zorgen komen uiteindelijk uit?

Doodmoe ben je in je hoofd. Je wilt af van je gedachten. Je malende gedachten.

Stop je gedachten

Hoe kan je van je gedachten afkomen? Zoals ik al zei stopzetten kan niet. Ik help je graag bij deze verandering, Rust in je Hoofd is vergeleken met de voorgaande storm als een briesje.

Rust in je Hoofd

Eigenlijk weet je niet beter of je gedachten horen bij jou. Ze vragen veel tijd en aandacht. Tijd en aandacht die je liever aan leuke dingen zou willen besteden.

‘Het probleem is niet het probleem. Het probleem is dat je het probleem te veel overdenkt.’  

                                                                                                         ~ www.streetsahead.nl

Neerwaartse spiraal

Rond mijn leeftijd, tussen 40-55 jaar, breiden de onderwerpen waarover je kan piekeren alleen maar uit. Of het om de nieuwe ontwikkelingen op je werk bijhouden gaat of over kleinkinderen. We worstelen met onze gedachten. Zo erg dat wakker liggen een nachtelijke bezigheid is geworden, wat je gedachten niet ten goede komt. Een doorbraak in deze vicieuze cirkel zou veel oplossen want ondertussen voel jij je moe en afgemat. Was sporten voorheen een uitlaatklep, tegenwoordig breng je het niet meer op. Een rustmoment gedurende de dag eindigt al snel weer in een piekersessie. Voor je het weet zit je door social media te scrollen. Wat niet bevorderend werkt als je jouw fitte leeftijdgenoten volgt.

Een zacht briesje

Van een storm door je hoofd naar een zacht briesje, wat een verschil. Zoals ik al eerder aangaf: gedachten kan je niet stopzetten. Je kan er wel grip op krijgen door ermee om te leren gaan waardoor er Rust in je Hoofd ontstaat. Ik wil dat jij stopt met het worstelen met gedachten of erger ervan wakker ligt. Ik help je graag zodat jij energie hebt en een ontspannen leven kan creëren.

Ik hoor te veel vrouwen rond mijn leeftijd 40+ die last hebben van een druk hoofd daarom organiseer ik op vrijdag 14 oktober 2022, 11.00 – 12.00 uur, de masterclass ‘Rust in je Hoofd’.

Wat houdt de masterclass ‘Rust in je Hoofd’ in? 

Op vrijdag 14 oktober 11.00 – 12.00 uur: Rust in je Hoofd geef ik live via Zoom deze masterclass van ongeveer een uur.

Jouw investering is een uur van je tijd, waarin ik jou leer hoe je Rust in je Hoofd kan krijgen om meer energie over te houden voor leuke dingen en je een ontspannen leven kan creëren.

Je krijgt van mij:

Een uur lang krijg je informatie en oefeningen om Rust in je Hoofd te krijgen. We gaan samen actief aan de slag.

De praktische details op een rij:

Dag: vrijdag

Datum: 14 oktober 2022

Tijd: 11.00 – 12.00 uur

Plaats: Zoom (de link krijg je van mij na aanmelding en betaling)

Investering: 1 uur van je tijd en 15 euro

Waarom ik dit doe?

Ik herinner mij als de dag van gister de nachten dat ik wakker lag van de malende gedachten. Tegenwoordig heb ik er totaal geen last meer van. Hoe ik ervan af ben gekomen? Gewoon door ook een workshop te volgen. Lekker laagdrempelig. Met de praktische tools die ik je aanreik kan je al een kleine verandering teweeg brengen waardoor jij al energieker en ontspannender door je leven kan gaan, wat je omgeving zeker ook zal waarderen 😉

Wil je verandering en niet langer onder spanning van de malende gedachten door je leven gaan en Rust in je Hoofd creëren?

 

Rust in je Hoofd

 

Dit is wat anderen zeggen over mijn workshops

Wat een heerlijke ochtend! Heerlijk gewandeld, mooie omgeving en goed en gezellig gezelschap. Heel leuk opgezet met de yoga en meditatie oefeningen afgewisseld. Ik kwam helemaal ZEN terug thuis
K.B.
Kleurexpert
Hallo Marja, wat ben ik blij dat ik ervoor gekozen heb om mee te doen! Een super begin van het weekend ondanks mijn aarzeling om mijn 'zaterdagochtend' op te offeren. Fijne oefeningen in een relaxte sfeer, goed voor lichaam en geest. Heel erg bedankt voor weer een fijne ervaring!
M.N.
Medewerker P&O
Chat openen
Hulp nodig of vragen?
Hoi! Hoe kan ik je helpen?