Stress, wie heeft er geen last van. Alleen de 1 heeft er meer last van dan de ander. Na je zomervakantie lijkt je je stress weer onder controle te hebben. Tot je weer eenmaal in het gareel zit en dat ontspannen gevoel van een ver verleden lijkt te zijn. Wat je ook probeert het lukt gewoon niet om er zelf grip op te krijgen. Misschien dat deze workshop jou kan helpen!

Hoe vaak heb jij al geprobeerd om rustig te blijven op een stressmoment? Is het gelukt? Het antwoord kan ik raden…

Altijd ben je bezig. Je werk, aan het zorgen voor je gezin, mensen in je omgeving zoals je (schoon)ouders, misschien zelfs al kleinkinderen.

Jouw opgroeiende / studerende kinderen maken het je niet makkelijker. Op oproep basis ben je beschikbaar voor ze. Zo ook voor degenen waarvoor je regelmatig een klusje doet als mantelzorger.

Juist in dat ongeplande, op oproep basis, zit het addertje. Je wilt niemand teleurstellen dus jij gooit je plannen om, om ze te helpen. Jij bent het die concessies doet ten koste van jezelf…

Wees eerlijk, ik heb dezelfde taken als jij dus ik snap je als geen ander, je omgeving roept jouw hulp in op een moment dat je al hoog in je stress zit.

Om tot rust te komen ben je yoga gaan doen en meer over mindfulness gaan lezen. Niet dat je er tijd voor hebt. Gehaast kom je binnen bij je yoga class. Op het moment dat je tijd hebt om je in Mindfulness te verdiepen is het al zo laat dat je je aandacht er niet meer bij kan houden omdat je zo moe bent.

 

Tijd voor ontspanning heb je amper. Ja, het sporten zie jíj als ontspanning.

Je wilt verandering, minder stress in je leven, maar je weet niet hoe. Je weet niet beter of voor anderen zorgen hoort erbij. Nee-zeggen is niet je sterkste kant. Je wilt niemand tekort doen… behalve jezelf… oeps had je dat al beseft?

‘Stress, anxiety and depression are caused when we are living to please others.’

Oplaadmoment

En zo zie ik veel vrouwen rond mijn leeftijd, tussen 40-55 jaar, worstelen. Worstelen met stress. Ze hebben vage klachten, ervaren constant een druk, een druk om dingen te doen, om te zorgen. Ze vinden amper een uitlaatklep voor hun stress. Zelfs een moment van rust gedurende de dag is al lastig voor ze. Rust heb je nodig om op te laden. Net als dat je je telefoon tussendoor oplaadt. Rust tijdens het slapen is niet genoeg. Gewoon tijdens je dag je hoofd even rust gunnen.

Grip

Rusten lukt pas als je grip hebt op je stress. Grip hebben betekent niks meer of minder dan de controle over je stress hebben. Alsof je een aan-/uitschakelaar bedient. Als de schakelaar constant op ‘aan’ staat, is het niet gek dat je jezelf gestrest of gespannen voelt en al snel kortaf reageert. Zo na de zomervakantie lijkt het misschien alsof je er weer voor een jaar tegen kan. Als je de draad oppakt en steeds geeft en niet oplaadt dan is op den duur jouw emmertje ver leeg.

Ter voorkoming hiervan organiseer ik op 21 september de masterclass ‘Grip op je Stress’.

Wat houdt de masterclass ‘Grip op je Stress’ in? 

Op woensdag 21 september 9.00 – 10.00 uur geef ik live via Zoom deze masterclass Grip op je Stress van ongeveer een uur.

Kan je er niet live bij zijn? Niet getreurd de sessie is via de link die ik je achteraf toestuur 24 uur terug te kijken.

Jouw investering is een uur van je tijd, waarin ik jou leer grip op je stress te krijgen om een stressvrij najaar tegemoet te gaan.

Niet 1 maar 4

Als extraatje geef ik dit najaar niet 1 maar 4 masterclasses rondom stress. Elke maand 1.

Ik som ze voor je op:

woensdag 21 september 9.00 – 10.00 uur: Grip op je Stress.

vrijdag 14 oktober 9.00 – 10.00 uur: Rust in je Hoofd.

zondag 6 november 10.00 – 11.00 uur: Van je Hoofd naar je Hart.

zaterdag 10 december 10.00 – 11.00 uur: Hoe overleef ik de feestdagen zonder Stress of Spanning.

Voor degene die nu denkt: “Ik wil bij allemaal zijn” heb ik een deal: als je voor alle 4 aanmeldt dan krijg je er 1 gratis.

Concreet betekent dit: 4 x 15 euro is normaal gesproken 60 euro en jij betaalt maar 45 euro.

Voor alle masterclasses geldt dat ze 24 uur terug te kijken zijn.

Inschrijven voor de combi-deal kan door op onderstaande knop te klikken.

Je krijgt van mij

Een uur lang informatie om Grip op je Stress te krijgen inclusief achtergrondinformatie zodat je je stress ook echt gaat begrijpen. Natuurlijk doen we voor de afwisseling gedurende de masterclass een aantal oefeningen.

Een paar praktische punten:

Dag: woensdag

Datum: 21 september 2022

Tijd: 9.00 – 10.00 uur

Plaats: Zoom (de link krijg je van mij na betaling)

Investering: 1 uur van je tijd en 15 euro

 

Waarom ik dit doe?

Omdat ik de weg heb afgelegd van stresskip naar mindful coach. Ik herinner me hoe lastig het is om hulp te vragen als je jezelf gestresst voelt. Een masterclass volgen is een kleine maar mooie eerste stap naar verandering. Hierdoor kan je al zo’n andere blik op je situatie krijgen. Zelf realiseerde ik mij toen dat al dat gestress geen nut had. En ik ontdekte dat ik een leukere vrouw was zonder te stressen om aan alles en iedereen te willen voldoen en in plaats daarvan regelmatig iets te doen waarvan ik oplaadde.

Ben je opzoek naar verandering, wil je vaker en eenvoudig grip op je stress krijgen en niet langer met een schuldgevoel en opzichte van je omgeving rondlopen?

Dit is wat anderen zeggen over mijn workshops

Wat een heerlijke ochtend! Heerlijk gewandeld, mooie omgeving en goed en gezellig gezelschap. Heel leuk opgezet met de yoga en meditatie oefeningen afgewisseld. Ik kwam helemaal ZEN terug thuis
N.M.
Opleidingsadviseur
Hallo Marja, wat ben ik blij dat ik ervoor gekozen heb om mee te doen! Een super begin van het weekend ondanks mijn aarzeling om mijn 'zaterdagochtend' op te offeren. Fijne oefeningen in een relaxte sfeer, goed voor lichaam en geest. Heel erg bedankt voor weer een fijne ervaring!
A.L.
Kleurexpert
Chat openen
Hulp nodig of vragen?
Hoi! Hoe kan ik je helpen?